Titular notícies

Rànquing de companyies electròniques segons la seva transparència i certificació de minerals usats


La teva opció com a consumidor importa

L'ONG nord-americana Enough (Prou) porta temps treballant per aconseguir més transparència en les companyies electròniques que utilitzen coltan, cassiterita, tungstè i altres minerals en la fabricació dels seus components, per assegurar que no provenen del tràfic il·legal en zones de conflicte.

Enough va llançar la campanya Raise Hope for Congo (Esperança per al Congo) per sensibilitzar el gran públic i fer lobby per aconseguir que les companyies que fabriquen mòbils, ordinadors, pantalles de plasma i altres productes electrònics s'assegurin de l'origen dels seus components i posin pressió sobre els seus propis proveïdors per certificar la transparència del procés, de manera que els consumidors puguin triar amb criteri a l'hora de comprar.

És per això que Enough ha publicat el 2012 un segon informe amb un rànquing de companyies segons el seu nivell de col·laboració i proactivitat a l'hora de garantir que utilitzen minerals no provinents de les zones en conflicte, i d'aquesta manera no financen a les guerrilles, en una guerra que ja porta més de 6 milions de víctimes.

El rànquing té tres nivells: verd, groc i vermell, per valorar les companyies que més esforços fan per ser transparents fins les que menys s'impliquen, respectivament.
Els consumidors de diversos països estan utilitzant aquesta llista de companyies per triar els seus productes d'entre les que millor valoració té, i així premiar els seus esforços.
Pots veure el rànquing en aquest enllaç. En aquesta pàgina podràs veure informes detallats, i a més, podràs enviar missatges a les companyies que ho estan fent bé o no tan bé, perquè millorin en els seus esforços i sàpiguen que el públic consumidor li importa la seva transparència.

La teva elecció com a consumidor és important, així com la teva decisió de reciclar teu mòbil en desús. Suma't a la campanya!

Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
  
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!
Descarrega el dossier
virtual de la campanya