Titular notícies

Més ximpanzés alliberats al Congo


La campanya també serveix per rehabilitar i reintroduir ximpanzés orfes

Benvolgut/da col·laborador/a de la campanya, volem compartir més bones notícies amb tu.
Fa un any, des de l'IJGE, vam fer públic el vídeo del procés de reintroducció de la Wounda, una de les ximpanzés rehabilitades a Tchimpounga, el Centre de Rescat de l'Institut Jane Goodall al Congo. La notícia d'haver aconseguit retornar un animal al seu entorn natural, després que uns caçadors de la nostra espècie li haguessin matat la mare i el grup, era prou important per celebrar-ho amb un vídeo commemoratiu. Però no ens imaginàvem pas que la Wounda, just abans d'endinsar-se cap a la selva, es giraria per fer una abraçada ben llarga i colpidora a la Dra. Jane Goodall, que va confessar que aquest fet va ser “un dels més sorprenents i emotius” de la seva vida. I tampoc no ens imaginàvem que aquest vídeo es faria viral en les xarxes socials i que s'arribaria a reproduir més d'1.290.000 cops a Youtube! 
 
                          
La Wounda i Jane Goodall el 2013 (F. Turmo)    / La Wounda el 2014 (Terry Teather)
 
 Avui, et podem explicar que la Wounda s'ha adaptat molt bé a l'entorn, ha creat vincles amb altres ximpanzés alliberades a Tchindzoulou, una illa de 100 ha on hi ha ecoguardes de l'Institut Jane Goodall vigilant, i on s'afegeixen fruites i verdures de Tchimpounga al menjar silvestre mentre dura el procés d'adaptació. T'informem que l'Institut Jane Goodall al Congo ja ha aconseguit reintroduir més de 30 ximpanzés a les illes situades damunt del riu Kouilou, i això ha estat així gràcies al suport de socis i sòcies i donants, com els de l'IJG Espanya, que amb el nostre esforç estem ajudant a oferir una segona oportunitat a aquests éssers innocents.
 
Desitgem transmetre a través d'aquest mitjà un agraïment profund de l'IJG Congo a tots els socis i totes les sòcies que van aportar aquest gra de sorra tan important, com a socis o sòcies que van apadrinar un ximpanzé a través del programa Chimpamigos, com a Teamers amb 1 € al mes, com a generosos donants grans i petits, com a participants de la campanya de reciclatge “Mobilitza't per la selva”, com a voluntaris o voluntàries de l'equip de l'IJG i com a col·laboradors i col·laboradores a través de la Botiga en línia
 
Volem continuar treballant junts per fer un món més sostenible i just, on el benestar animal i la conservació de la naturalesa tinguin tota la importància que es mereixen. Et convidem a continuar-hi donant suport de la manera que puguis; i aquestes festes, t'animem a visitar les opcions que oferim de Regals Solidaris, que inclouen targetes virtuals, artesanies africanes, cistell nadalenc per a ximpanzés, i altres opcions ben interessants.
 
Ens queden moltes coses per fer. Comptem amb tu perquè ens continuïs ajudant mitjançant la campanya de reciclatge i altres eines de l'IJG.
 
Moltes gràcies.
Equip de l'IJG.
 
Pots tornar a veure el vídeo de la Wounda aquí (i ajudar-nos a difondre aquesta notícia).

Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
  
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!
Descarrega el dossier
virtual de la campanya