Titular notícies

Secció "Coneix a un/a voluntari/a"


Entrevistem a la Patricia Calzada, coordinadora de zona catalanoparlant.

Des de la campanya de reciclatge de mòbils “MOBILitza't per la selva” llancem una nova secció: “Coneix a un voluntari/a”, on descobrirem algunes de les cares anònimes sense les quals aquesta campanya no es podria dur a terme. Amb el seu esforç i entrega, totss els nostres voluntaris/es fan possible que any rere any continuem creixent i mantenint el nostre recolzament a projectes de conservació, desenvolupament sostenible i educació al Congo Brazzaville, a la República Democràtica del Congo i Senegal. Per això volem donar a cadascun d'ells/es (coordinadors/es, agents movilitzadors/es, talleristes, administratius/ves, etc.) el nostre més sincer agraïment.
 
En aquesta primera entrevista coneixerem una mica més sobre la Patricia Calzada, resident a Barcelona i coordinadora de la campanya a Catalunya, València i Balears des de l'any 2012.
 
- Patricia, ¿què va ser el que et va impulsar a col·laborar i què és el que et motiva a seguir fent-ho?
Recordo haver anat amb la meva germana a una de les rutes que es feien per Barcelona per conèixer la fauna i la flora de la ciutat, dins del programa BioDiverCiutat, va ser allà on vaig conèixer a varis membres de l'Institut Jane Goodall Espanya que em van transmetre la seva il·lusió pel projecte.
- ¿Com creus que influeix a la teva vida el fet de ser voluntària?
La veritat és que ser voluntària és molt útil per a una mateixa, perquè deixes de centrar-te en el teu món i els teus problemes; és molt útil terapèuticament… jaja.
- Anomena a una persona a la que admires
Jane Goodall per suposat, però també admiro als meus companys de l'Institut Jane Goodall, per la seva dedicació i compromís.
-¿Com creus que influeix en els nens/es la informació que els transmetem en les nostres xerrades i tallers sobre la campanya?
Aquí s'han fet xerrades i tallers, però han estat sobretot els meus companys de Barcelona els que les han donat (Fede, Carme, Marina, Berta...). La veritat és que els més joves de seguida empatitzen amb el que expliquem, quan veuen els videos dels ximpanzès ferits a Tchimpounga els escoltes dir "Pobrets" o "Ai". I també estan molt més disposats que els adults a ajudar, potser perquè ténen més esperança que aquests de que poden canviar les coses.
- ¿Quin és l'impacte de la campanya a la teva zona?
Any rere any ha anat creixent. Són moltes les escoles que col·laboren amb la campanya; la veritat és que hem d'agraïr als professors/es per la seva implicació i la seva capacitat d'implicar als seus alumnes en el projecte (poden recollir-se 200 o 300 mòbils en un cole). Quan hem fet alguna activitat de difusió (en fires, zoo, xerrades) ens trobem amb nens i nenes que ens diuen que ja han recollit mòbils en el col·legi. Hi ha també mestres que ens escriuen cada nou curs escolar per participar en la campanya des del nou col·legi a on han estat destinats.
 - Digue'ns una frase que et motivi
M'agrada el missatge següent de la Jane Goodall: "Cadascun de nosaltres marca una diferència cada dia...Podem escollir quin tipus de diferència volem marcar".
Crec que resumeix bé la filosofia de la Jane perquè el que és important és que cadascun actuï encara que les nostres accions siguin petites. Sovint incloc aquesta frase en els mails que escric als que col·laboren en la campanya perquè crec que anima a la gent a fer alguna cosa, no importa si el que fan és més o menys gran, sinó que el que compta és fer-ho.
També m'agrada la frase d'Einstein "Si vols resultats diferents, no facis sempre el mateix". De tant en tant convé aplicar-nos-la, perquè moltes vegades ens queixem de com ens van les cosas, però no fem res per canviar-les.


Patricia, primera de l'esquerra, a l'estand de l'IJG a l'Auditori de Catalunya

Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
  
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!
Descarrega el dossier
virtual de la campanya