Titular notícies

Explotació infantil en els nostres telèfons mòbils


Nens i nenes explotats en jornades de 12 hores sense protecció per extreure minerals a la RDC.

El cobalt i el coltan són minerals necessaris per a la fabricació dels nostres mòbils i tablets. 
Es calcula que una gran part d'aquests minerals s'obtenen de la República Democrática del Congo, en mines il·legals on s'utilitza ma d'obra infantil, entre d'altres abusos vers els drets humans que cometen els grups que les exploten.

Segons el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF), vora 40.000 nens en aquest país africà, molts de petita edat, fins i tot de 7 anys, extreuen els anomenants minerals de sang. Jornades de 12 hores de treball molt dur, sovint dins galeries on només els seus petits cossos hi poden arribar, en les que arrisquen la seva vida per poder menjar: això és la República Democràtica del Congo, un país amb una de les terres més fèrtils d'Àfrica, on paradoxalment la població pateix de fam i abusos.

Et convidem a veure aquest emotiu reportatge de Cuatro, sobre en Dose, un dels nens rescatats d'una mina per una ONG: https://goo.gl/aFrNgA
I si vols ajudar a reduir la demanda d'aquests minerals, t'animem a participar en la campanya "Mobilitza't per la selva" per reciclar i reutilitzar telèfons mòbils.


Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
  
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!
Descarrega el dossier
virtual de la campanya