Titular notícies

Comença el Mobile Social Congress 2018


Avui arrenca el Mobile Social Congress 2018, un espai de trobada i de reflexió ciutadà per plantejar un model electrònic just, on es posin de manifest les cares controvertides de la indústria mòbil i tecnològica en general silenciades en el Mobile World Congress.

Durant els propers dies a Barcelona te lloc el III Mobile Social Congress (MSC). Aquest esdeveniment, realitzat en paral·lel al Mobile World Congress, tracta de donar a conèixer els importants i greus efectes socials i mediambientals que la insostenible explotació dels minerals necessaris per a la fabricació dels nostres telèfons mòbils està provocant en països como la República Democràtica del Congo.Actualment la RDC acumula el 80% de les reserves mundials d’un mineral bàsic per aquesta industria, el coltan. L’explotació de les mines d’aquest i altres minerals com la cassiterita , està en el centre dels conflictes bèl·lics que produeixen milions de víctimes i refugiats a la RDC. La mineria il·legal explota mà d’obra infantil o semi esclavitzada, destruint a més a més els habitats de moltes especies com els ximpanzés i goril·les, en grau perill degut a la caça furtiva i la desforestació.

Aquest matí s’ha donat a conèixer la notícia de que s’havia denegat el visat a dos activistes, Sylvie Luzala i Erick Kambale, de la entitat Etoile du Sud, que avui tenien previst participar en el III MSC per explicar les implicacions que la tecnologia mòbil te a la guerra, la violència i la violació dels drets humans al Congo. Els activistes tenien previst donar diverses xerrades en una gira de sensibilització de l’Associació Catalana per la Pau, incloent municipis com Manresa, Castelldefels i Cornellà de Llobregat (Barcelona). Més informació en el següent enllaç

Pots veure el programa complet del III MSC en el següent enllaç

Si vols més informació sobre la problemàtica del coltan visita la nostra web i descobreix què pots fer tu

¡Mobilitza’t per la selva!

Últimes Notícies

NOTÍCIES

 
 
  
 
Descarrega't l'etiqueta
per enviament gratuït!
Descarrega el dossier
virtual de la campanya